17 Augustus 2018, 05:11:23
News: Welkom op Het yamaha-forum veel te vinden over FZ1 en FZ8
Pagina's: [1]
Print
Auteur Topic: Gps en zijkoffers  (gelezen 3572 keer)
Gunter
Gast
« Gepost op: 8 Januari 2012, 19:04:18 »

Hallo collega fz1-rijders

Sinds september 2011 ben ik ook de trotse eigenaar van een fz1 fazer en dit is mijn eerste post op dit forum Smiley.

Ik ben nu wat aan het rondkijken om tourritten wat aangenamer en gebruiksvriendelijker te maken.
Zo denk ik er bijvoorbeeld aan om een gps (zumo660) te monteren en om een set koffers aan te schaffen.
Ik heb hier echter 2 vragen over.

Ivm de gps:
Op welke manier kan deze zumo 660 op een fazer het best gemonteerd worden? In de winkel (waypoint) hebben ze gezegd dat dit enkel kan via zo een balhoofd waar dan nog een ander stuk op staat, dat er permanent op blijft zitten. Dit om de bekabeling deftig in orde te houden. Nu zoals het mij op het eerste zicht lijkt, zou deze gps vrij hoog boven het stuur uitkomen. Ik zou dit graag zo discreet mogelijk inwerken, inclusief bekabeling, zodat er niet altijd zo een hoge 'toren' op mijn stuur staat. Is dit eigenlijk mogelijk?

Verder nog over deze gps. Is het moeilijk om deze zelf te monteren? Ik denk dan vooral aan de bekabeling. Ik denk wel dat dit me zou lukken om deze gewoon rechtstreeks op de batterij aan te sluiten, maar ik zou liever hebben dat het toestel enkel stroom krijgt als het contact van de motor aan staat. Dit zou dan kunnen aangesloten worden op het voorlicht, maar op welke manier dient dit dan te gebeuren?

Ivm de set zijkoffers:
Zoals het wel vrij algemeen bekend is, is een kofferset op een sportieve fazer niet echt de mooiste aanvulling die er kan zijn Knipoog. Nu zou ik deze kofferset ook enkel maar gaan gebruiken om bagage mee te nemen voor meerdaagse tripjes, dus zou ik ook graag de motor terug zo 'naakt' mogelijk kunnen maken als ik de koffers niet gebruik. Givi had op het eerste zicht een interessante zijkofferset, de V35 monokey, waarvan je het gehele rek om de koffers te bevestigen met telkens 2 keer een halve sleuteldraai heel eenvoudig kan verwijderen en monteren. (het systeem van in dit fimpje: http://www.youtube.com/watch?v=WvH5tchsOCQ
Ik ben deze set gaan bekijken in de winkel, maar daar bleek dat mijn helm (nolan n103) toch niet in de koffers paste. Dit vond ik eigenlijk wel een belangrijk punt, dus momenteel weet ik niet direct of er eventueel nog andere alternatieve systemen zijn, misschien zelfs met topkoffer als dit rek eenvoudig demonteerbaar is.


Binnenkort stel ik mijn motor hier nog wel eens voor, wanneer het weer opnieuw wat beter wordt en er terug leuke fazerritjes vanaf kunnen.

Alvast bedankt voor de reacties ! Groeten van
Gunter
Gelogd
FZntje
Gast
« Antwoord #1 Gepost op: 8 Januari 2012, 19:43:45 »

Gunter welkom op de site en een hoop veilige km toegewenst
Ik heb geen ervaring met de door jou gestelde vragen maar er zijn er
vast die dat wel hebben.

 Groeten van
Gelogd
Bert
Algemene moderator
Senior
*****
Berichten: 489



WWW
« Antwoord #2 Gepost op: 8 Januari 2012, 22:19:28 »

Hoi Gunter welkom hier op het forum.

Veel dingen kun je hier vinden op het forum gebruik dan de zoekfunctie.

Stroom voor de navigatie haal je onder de buddy seat weg.
zie dit topic http://yamaha-forum.nl/index.php/topic,314.0.html
Ik heb de navigatie gewoon op het stuur zitten zie onderstaande link.
http://fz1.nl/fotos/nggallery/fotos/navigatie-2/

Met zijkoffers heb ik geen ervaring.

Inderdaad laat het voorjaar maar komen kunnen we weer rijden.
Gelogd

Pluk de dag rij lekker op een Fz1
marc 63
Senior
****
Berichten: 291


« Antwoord #3 Gepost op: 9 Januari 2012, 20:07:37 »

Hey Gunther.
Ik had ook niet zo graag dat de gps zo hoog boven het stuur uitkwam zodat je de tellers bijna niet kan zien.
ik had dat opgelost door middel van zo een balletje van ram mount op de moer te bevestigen waarmee je t-stuk vaststaat(zie pic)
Daar kwam dan een korte bevestiging op waarmee de gps vaststond. Nu kwam hij net boven het stuur uit en was helemaal niet hinderlijk.
Ook voor de bekabeling heb ik een oplossing uitgewerkt. Ik heb de kabel van het gps doorgesneden en rechtstreeks van de accu de kabel getrokken tot aan het koplicht. Dan heb ik in de linkse steun waarmee het koplicht vastzit een gaatje geboord en daar een stekkerdoosje ingebouwd waar de kabel op aangesloten zit. Let wel dat je zo dicht mogelijk bij de accu nog een zekering zet voor de veiligheid. De andere kant van de kabel komt op het gps te zitten en daar zit de stekker op die je dan in het stekdoosje kan pluggen. je kan nu het gps steeds makkelijk demonteren en monteren zonder aan die kabels te moeten prullen . Ook de mount van het gps kan je nu steeds makkelijk verwijderen.
Ik heb nu net geen foto van de stekkerdoos,maar hier zie je wel de plaats waar ik ze gezet heb.
 

En hier zie je dat montage balletje waarop je dan de ram mount zet.


Gelogd
Gunter
Gast
« Antwoord #4 Gepost op: 10 Januari 2012, 18:05:03 »

Hey

Bedankt voor de reacties al.
@ Bert: Zou je eventueel ook eens kunnen uitleggen hoe dat werkt  voor de stroom van onder de buddy? Is dit dan ook geschakeld met het contact? En is dit hetzelfde systeem als het aansluiten op het voorlicht? Ik vind het wel belangrijk om dit via het contact te kunnen schakelen. Ik ga ook handvatverwarming zetten, maar zou niet willen dat men die kan opzetten als het contact af staat :-)

@ Marc: Op welke manier heb je die Ram mount op die moer bevestigd? En op welke manier heb je deze stekker gemaakt? Moest je hier binnenkort eens een foto van hebben, dat zou het al heel wat duidelijker maken :-). Het systeem lijkt inderdaad wel interessant, ergens een klein stekkertje plaatsen. Het systeem van de Ram mount op die locatie spreekt me ook wel sterk aan!
Gelogd
marc 63
Senior
****
Berichten: 291


« Antwoord #5 Gepost op: 10 Januari 2012, 18:47:46 »

De ram mount bal zit gemonteerd door middel van een boutje. je moet wel een gaatje boren in de balhoofdmoer,maar dat gaat zeer makkelijk. je moet ze wel even losnemen natuurlijk.
het is dit bolletje dat ik gebruikt heb(heb je meteen ook de link waar je het kan bestellen. Knipoog

http://www.ram-mount.be/index.php?act=viewProd&productId=165

En je kan dan de korte arm nemen,dan staat hij zo laag als mogelijk boven het stuur.

http://www.ram-mount.be/index.php?act=viewProd&productId=62

Foto van het stekkertje zal ik een dezer eens posten(de moto staat in de garage onder een doek)
Gelogd
Bert
Algemene moderator
Senior
*****
Berichten: 489



WWW
« Antwoord #6 Gepost op: 10 Januari 2012, 22:58:49 »

Citaat
@ Bert: Zou je eventueel ook eens kunnen uitleggen hoe dat werkt  voor de stroom van onder de buddy? Is dit dan ook geschakeld met het contact? En is dit hetzelfde systeem als het aansluiten op het voorlicht? Ik vind het wel belangrijk om dit via het contact te kunnen schakelen. Ik ga ook handvatverwarming zetten, maar zou niet willen dat men die kan opzetten als het contact af staat :-)

De draad die ik onder de buddy heb gehaald ( zie foto) is een geschakelde plus als +15 dus de accu loopt niet leeg als je hem van contact hebt.
Heb de plus draad aan de rood witte gesoldeerd het massa punt heb ik gelijk van de min van de accu gehaald.
zoals je kunt zien heb ik tussen de plus wel een zekering er tussen gedaan.
toen heb ik de 2 draden naar voren geleid waar ik aan  de voorkant een water dichte stekker heb gemonteerd zodat ik de houder er zo af kan pakken.
Gelogd

Pluk de dag rij lekker op een Fz1
peterdrums
Volwaardig lid
***
Berichten: 144

Zelfs mijn drums zijn Yamaha!!


« Antwoord #7 Gepost op: 10 Januari 2012, 23:21:23 »

Misschien is dit een alternatief voor de Ram Mount. Hoef je in ieder geval niet te boren. Ik weet alleen niet of hij past, maar er zijn meerdere maten beschikbaar.
http://www.ebay.nl/itm/15-17mm-Motorcycle-Fork-Stem-Yoke-Alternative-Mount-Option-for-TomTom-Rider-Pro-/380375714556?pt=UK_Motorcycle_Parts&hash=item589028cafc#ht_1257wt_1174

gr Peter
Gelogd
Pagina's: [1]
Print
Ga naar: