17 Januari 2018, 13:10:06
News: Welkom op Het yamaha-forum veel te vinden over FZ1 en FZ8
Pagina's: [1] 2 3
Print
Auteur Topic: Powercommander  (gelezen 13419 keer)
FZntje
Gast
« Gepost op: 13 April 2013, 22:01:59 »

Hoi aangezien ik op termijn een PC 5 wil laten inbouwen in mijn modeljaar 2008 FZ1n is mijn vraag wie
heeft hier goede ervaring mee?
Wat waren de kosten?
Waar is hij ingebouwd en afgesteld.
Ik heb in de rubriek te koop gevraagd wie er 1 te koop heeft maar ook info opgevraagd  bij twee bedrijven.
Dit komt inclusief inbouw en test run tussen de 480 en 495 euro.
Geen idee of dit een beetje gangbaar is want ik heb er geen ervaring mee.
1 van die bedrijven is Ruud uit Goes

Hoor graag jullie ervaringen
 Groeten van
Gelogd
Havevo
Nieuweling
*
Berichten: 4


Zo begon het alemaal


« Antwoord #1 Gepost op: 17 April 2013, 22:42:08 »

Als ik die prijs zie zou ik zeggen, dik in orde.
Ik heb zelf net een 2010 Fazer GT gekocht met de Power Commander III, luchtfilter en Akrapovic.

Volgens mij ingebouwd direct bij de koop bij van Meel Motoren in Braband.
Het rijdt als een speer. Geen deukje in de vermogensafgifte. Als een streep doorgaan.
Gebruikt volgens mij wel flink maar goed daar heb je dan wel lol voor.
Op de III zit ook de mogelijkheid voor zuinig / gemiddeld / snel. Die ga ik maar eens proberen als ik eind mei richting zuiden ga.

Succes
Hans
Gelogd
FZntje
Gast
« Antwoord #2 Gepost op: 18 April 2013, 12:32:02 »

Thanks voor de reactie  Smiley volgens mij zijn er meer die er 1 ingebouwd hebben
Dus hoop eigenlijk op meer reacties.
Jij beschrijft dat je motor aardig dorstig is? Ik heb altijd begrepen dat je motor
juist zuiniger wordt van een PC inbouwen daar hij beter afgesteld wordt.
Verbruik is gekoppeld aan de rechterpols weet ik al uit ervaring
Momenteel met een rustige rit 1 op 18 en met het nodige speelplezier 1 op 13
Wacht nog eventuele reacties af, qua prijs vind ik de info die ik heb redelijk ok
aangezien alles gedaan wordt :-P

 Groeten van
Gelogd
Havevo
Nieuweling
*
Berichten: 4


Zo begon het alemaal


« Antwoord #3 Gepost op: 18 April 2013, 13:38:13 »

 Geschokt  Dat zal het dan wel zijn, speelplezier en uitproberen. Veel meer heb ik nog niet gedaan met hem. Daarbij kwam ik inderdaad richting 1 op 14. Als ik een rustige rit heb gemaakt zal ik wel kijken of het gebruik minder wordt.

Overigens kan ik nergens vinden wat de gemiddelde vermogenstoename is met powercommander - luchtfilter - akrapovic. Of zou hij dan op de testbank moeten.

groetjes
Gelogd
FZntje
Gast
« Antwoord #4 Gepost op: 18 April 2013, 13:59:37 »

Wat ik tot nu toe gevonden heb maken ze een uitdraai van de motor ervoor en er 1
na de plaatsing en afstelling.
Dus je zal een run moeten laten maken en ik begrijp dat die kosten rond de 20 liggen.
Maar dan heb je niet wat de winst is geweest maar je weet wel wat je waarden nu zijn.

Wellicht is er nog winst te behalen bij jou aangezien ze ook verkocht worden met een standaard mapping erop
en niet op de motor afgesteld is.
Ik heb nog nergens gevonden wat de winst in pk's is maar die heeft de motor standaard voldoende in huis.
Gr. Nico
Gelogd
scrap
Junior
**
Berichten: 76


« Antwoord #5 Gepost op: 19 April 2013, 00:47:15 »

kijk voor resultaten eens bij "testbank"
Gelogd
FZntje
Gast
« Antwoord #6 Gepost op: 19 April 2013, 08:35:24 »

Gedaan  Smiley thanks voor de tip had inmiddels ook op internet e.e.a gevonden.
Hier wordt gesproken over een wijst tussendeks 8 en 12%
Vond ook een site waar je een PC kan kopen met een mapping erop aangepast aan
de zaken die veranderd zijn op je motor scheelt in de prijs
Iemand daar ervaring mee.
En waar komt die PC te zitten op je motor?

 Groeten van
Gelogd
cees
Junior
**
Berichten: 92


A Yamaha drives always faster!


« Antwoord #7 Gepost op: 19 April 2013, 10:32:38 »

pc zit bij mij onder het zadel ik heb een pc3 deze heb ik door een yamaha dealer laten installeren met een voorgeprogrameerde fabrieksmapping, ik was hier niet tevreden over het aan uit effect was nog steeds aanwezig, ik heb hem toen bij hilltech op de testbank gehad en de mapping aan laten passen ben er nu wel tevreden over, ik heb 157,9 pk op het achterwiel en een koppel van 118,6 nm wel met een ingekorte acrapovic en voor een tandje minder en achter twee tandjes meer, maar voor mij is het belangrijkste dat het aan uit effect zo goed al weg is de mijne is nog van 2006, je kunt ook eens contact op nemen met hilltech deze verkoopt ook pc verschillende type,s luchtfilters uitlaten kortom alles wat met tuning te maken heeft, deze persoon staat erom bekent dat hij kennis van zaken heeft. succes ermee. Groeten van
Gelogd
FZntje
Gast
« Antwoord #8 Gepost op: 19 April 2013, 14:10:34 »

Dank je voor de reactie met bijbehorende uitleg.
Ik heb net e.e.a. op foto vastgelegd en opgezocht.
Had inmiddels gevonden waar de PC gemonteerd wordt echter zit daar bij mij de
electronica van het ABS.
Denk dus dat ik het maar in moet laten bouwen zodat zij een mooi plekje voor de PC mogen zoeken.
Wellicht iemand met een naked met ABS al een PC die zijn ervaring wilt delen.
Heb de foto's bijgevoegd.

 Groeten van
Gelogd
Fatopi
Senior
****
Berichten: 259


« Antwoord #9 Gepost op: 20 April 2013, 12:26:37 »

Mijn RB3 zat onder de buddy gemonteerd.
Heb je daar geen plek meer?
Gelogd
FZntje
Gast
« Antwoord #10 Gepost op: 20 April 2013, 13:19:24 »

Plek zat maar wat ik zie is dat die onder de duozitting gemonteerd zit op die uitspanning
Daar ligt bij mijn motor de electronica van de ABS zoals te zien is op de foto.
Geen idee dus of er anders nog een plek is waar die zo mooi inpast  Huh?

 Groeten van
Gelogd
FZntje
Gast
« Antwoord #11 Gepost op: 22 April 2013, 09:33:48 »

Dit weekend ook info ingewonnen bij Hilltech en ook deze komt uit op een prijs net
onder de 500 dus die prijs is overal een beetje hetzelfde.
Hilltech spraak ook nog over een air feul module? Iemand daar ervaring mee?

Ik woon in de regio 010 iemand nog een ander adresje in de buurt waar ik die info kan opvragen.
Zoals ik er nu insta zal het ws in Goes gaan plaatsvinden.

Hoor graag of er nog andere adressen zijn en jullie ervaring van deze?
Gelogd
asphaltD
Volwaardig lid
***
Berichten: 125


« Antwoord #12 Gepost op: 22 April 2013, 21:19:10 »

Aard Nolen in Strijen heeft ook alle apparatuur! Succes
Arthur
Gelogd
Wallie
Held
*****
Berichten: 647


FZ1 for fun


« Antwoord #13 Gepost op: 23 April 2013, 19:22:42 »

Kan ie niet ipv je exup-verstelmotor?? Misschien heb je die straks niet meer nodig??
Gelogd
FZntje
Gast
« Antwoord #14 Gepost op: 23 April 2013, 20:03:19 »

@Wallie
Ik ga ervan uit dat ik niet de eerste ben met een naked met ABS die een PCV in wil laten bouwen
Dus zij zullen hier vast een passende oplossing voor hebben.
Ik zal anders wel de info hier plaatsen als hij ingebouwd is.
 Groeten van
Gelogd
Pagina's: [1] 2 3
Print
Ga naar: